Per 4 persone:
- gr. 800 di cipolle possibilmente bianche e di ottima qualità
- gr. 500 di pomodori maturi e ben sodi, sbollentati, sbucciati e privati dei semi
- olio di oliva
- un cucchiaino di zucchero
- poco peperoncino
- sale a piacere
Affettare le cipolle non troppo sottilmente e fatele soffriggere in una casseruola (possibilmente di coccio) con l'olio, unire un po' di sale e qualche goccia d'acqua; a questo punto, evaporata l'acqua, unite i pomodori tagliati a pezzi grossolani e fate cuocere lentamente, fino ad ottenere un composto abbastanza ridotto e ben saporito.
Frizòn
Ingredient par quatar parsònn:
- 800 gràm ad zivòll, posibilmant bianchi e d'la qualitè miaura
- 500 gràm ad pandòr madur cumpàt sbujintè, plé e sanza i almén
- òli d'uliva
- un cuciarèn ed zòccar
- pòc pavrunzén
- sèl a piasair
Preparaziòn:
Sfitlèr al zivòll brisa tròp sutili e deri frézzar pianén int una cazarola (pusibilmant ed teracòta) con l'òli, zunteri un po' ad sèl e quàic gòzza d'acua fèn ch'in én durè: a ste pùnt qué, quand l'acua l'é svapuré, zuntèri i pandòr tajè a pzulén pitòst grus e fèri cusar pian pianen fèn a utgnir un cunpost pitòst ardòtt e savuré